FOREDRAG


Sanger og guitarist

Lisa Kock Nielsen

Medlem af Dansk Musiker Forbund

Fælles sange, fælles glæde

"Du spiller, så man selv synes, man synger rigtig godt!" Kvindelig deltager i fællessangs-arrangement

 

”… Vi havde nogle dejlige og humørfyldte timer i Lisa Kocks selskab". Birgit Klinke, OK-klubleder, Hasle


"Tusind tak for en dejlig højskoledag med sang mellem verdens og livets kyster!"

Lise Nedergaard, sognepræst, Nørresundby Kirke

Vi takker for en fantastisk aften. Super stemning og glade mennesker"

Birgit Sørensen, Foreningen Norden, Herning

"... Et dejligt forfriskende foredrag, som vi har fået så mange positive  tilbagemeldinger på"
 Emmy Haahr Jensen, sognepræst, Beder Kirke"

 

"Dejlig underholdning og positive tilbagemeldinger - vi glæder os

til et genbesøg" Ældre Sagen, Tage Jensen, Vejle

 

 

Foredrag i ord og toner

For mig er det at synge sammen med andre noget ganske særligt og livgivende. At synge er opløftende for krop og sjæl, især når det sker i fællesskab. Jeg har sammensat en række foredrag og fundet sange, der passer til. Sangene synges som fællessang, og ind imellem fortæller jeg om emnet og sangene. Lad dig inspirere til et foredrag, der passer til jer. Hvis I har særlige ønsker til at synge sammen, er det også en mulighed.

 

HAVET OG MENNESKER - et foredrag med et hav af gode sange

Alle sejl er sat til i dette foredrag, der byder på et hav af gode sange. Jeg er dykket ned i viserne og populærgenren og har også fisket lidt i salme- og højskolesangbogen. Undervejs fortæller jeg om menneskets tilknytning til havet, de unges udlængsel, de gamles tilbageblik og om historierne bag sangene

DEN LILLE LYSEGRØNNE SANG - en vitaminrig cocktail af musik og sang

En fornøjelig eftermiddag med en vitaminrig cocktail af musik og sang.  Med et mix af kendte sange fra film- og populærmusikken og Højskolesangbogen binder jeg sangene sammen med baggrundsstof om den tid, som sangene har skrevet sig ind i.  Og der er rig lejlighed til at få rørt stemmerne, når publikum inviteres til at synge med ud fra omdelte sangark.

 

ÅRSTIDENS SANGE

Årstiderne taler til os på hver sin måde. Hos mange af os popper der tit en strofe fra en sang op, der handler om den aktuelle årstid. Den danske sangskat er fuld af sange, der på deres egen særlige facon beskriver tiden på året, og i fore-dragets første halvdel synger vi årstidens sange fra Højskolesangbogen. Efter kaffen skifter vi gear og tager fat på andre blandede sange fra populærkulturen.

 

EDITH PIAF –  den lille spurv

I denne musikalsk Tour de France handler det om mennesket Edith Piaf og hendes fascinerende liv. Undervejs synger og spiller jeg nogle af de dejlige Piaf-sange på originalsproget fransk. Efter pausen er der smagsprøver på andre af Frankrigs kendte sangere, bl.a. Charles Aznavour og Georges Ulmer. Publikum skal selvfølgelig synge med på flere af de kendte sange - dog med danske tekst.


EN TUR I BIFFEN - et musikalsk genhør med gamle filmstjerner

Det er bare at kaste sig ud i det og skråle med på de gamle filmsange, når jeg spiller og synger nogle af de allerbedste sange fra tonefilmens start i Danmark. Ind imellem kommer vi bag filmkulisserne og hører om kendte danske skuespillere fra 30’erne – 60’erne. Det bliver et musikalsk genhør med gamle stjerner som Poul Reichhardt, Liva Weel, Marguerite Viby og mange flere.

 

HÆRVEJEN I ORD OG TONER

Den gamle Hærvej er i de senere år blevet genoplivet. Med fortællinger, sang og musik kommer I ud på de 290 km., der snor sig på den jyske højderyg med kulturminder og naturoplevelser. Jeg giver anvisninger til, hvordan man helt praktisk kan komme i gang som hærvejsrejsende, undgå vabler og være i stilhed med sig selv. Men først og fremmest skal vi synge gode sange, der knytter sig til Hærvejens historie som transportvej ned gennem Jylland.

 

JULENS SANGE OG TRADITIONER

Hvor gammel er adventskransen? Hvem opfandt julemærket? Hvor bor julemanden, og hvorfor kysser han mor? Der er lagt op til julehygge i dette foredrag om julen og dens traditioner, både de sjove, højtidelige og de gode ’gamle’ - hvoraf flere ikke er så gamle endda! Undervejs synger vi selvfølgelig kendte julesange og julesalmer.

 

EN AFTEN MED EVERT TAUBE - med Lisa Kock og journalist Eric Øtting

Cowboy på Argentinas vidtstrakte pampas, fyrbøder på verdenshavene, boheme og familiefar i skærgården. Vi hører om den svenske troubadour Evert Taubes spændende liv og synger hans kendte viser. Et foredrag fuldt af skumsprøjt, blomsterenge og skønne kvinder!  Se også www.everttaube.dk

 

KÆRLIGHED GENNEM 100 ÅR - med Lisa Kock og skuespiller og dramaturg Mariane Siem

Vi tager en tur gennem forrige århundrede og synger en kærlighedssang fra hvert årti. Undervejs fortæller vi om kærligheden, som den er kommet til udtryk i sin samtid gennem kunsten, litteraturen og musikken. 

Og publikum skal selvfølgelig synge med.

 

DANSKTOPPENS GULDALDER - med Lisa Kock og skuespiller og dramaturg Mariane Siem

Få et festligt genhør med det "gamle” Dansktoppen fra den gang Jørn Hjorting sad ved mikrofonen. Vi spiller og synger kendte schlagere med navne som Keld Heick, Birthe Kjær, Daimi, John Mogensen, Bjørn Tidmand, Grethe og Jørgen Ingmann, Susanna Lana m.fl. Undervejs fortæller vi om, hvad der i øvrigt skete af begivenheder i ind- og udland i samme periode, og selvfølgelig inviteres deltagerne med til at synge.

 

Har du særlige ønsker til et foredrag er det også en mulighed.